Artsen Centrum voor Borstreconstructie Claudia Willems Drs John H. Sawor Drs Marleen Meesters-Caberg Prof Dr Rene R.W. J. van der Hulst Drs Stefania Tuinder Drs Andrzej Piatkowski

Prof. Dr. Rene R.W.J. van der Hulst

Prof Dr R W J van der HulstProf. Dr. van der Hulst heeft uitgebreide microchirurgische ervaring en vele patiënten behandeld met de DIEP flap borstreconstructie methode. Hij is met de zogenaamde perforatorlappen  begonnen tijdens zijn opleiding in 1996, waarmee hij en het hele team in het academisch ziekenhuis maastricht een van de eerste waren die deze lappen in Nederland en ver daarbuiten uitvoerden. Dr van der Hulst heeft uitgebreide wetenschappelijke interesse en meer dan 60 publicaties op zijn naam. Hij heeft behalve de DIEP borstreconstructie methode ervaring met de S-GAP, de SIEA en  TUG methode en heeft samen met drs Tuinder en de pionier van de microchirurgische borstreconstructies Dr Allen (South Carolina en New York) een nieuwe methode van de bil ontwikkeld  (SC GAP). Hij heeft ook uitgebreide ervaring met reconstructies met gebruik van protheses en weefsel expansie.

Dr van der Hulst zet zich nu in de gouden standaard (reconstructie met eigen weefsel) voor borstreconstructie in Nederland en in de Euregio te promoten. Hij is op dit moment werkzaam in het academisch Ziekenhuis Maastricht en het Viecuri medisch Centrum te Venlo/Venray.

Borstreconstructie